Vandaag iets te vroeg uit de veren. Buddy is wakker en blaft en piept net zo lang tot wij begrijpen dat negeren geen optie meer is. Meneer barst van de energie en wil spelen.

Het weer is deze ochtend ongekend. De zon staat, slechts gehinderd door enkele schapenwolkjes te stralen aan een verder blauwe hemel. Na het ontbijt vertrekken we naar de Grote Peel waar we met Buddy willen wandelen. Aangekomen bij het bezoekerscentrum kiezen we voor de rode route. Drie kilometer is misschien wat te veel voor ons hondje, maar gelet op zijn energieniveau wagen we het erop.

Nationaal park De Grote Peel is een prachtig gebied met vennen, stukken moeras en heide velden. Dit landschap wordt helemaal compleet door de enkele bomen en struiken die zich op de drogere delen hebben gevestigd. De wilgen en krenten staan volop in bloei. Ondanks dat het een nat gebied is zijn de wandelpaden over het algemeen goed begaanbaar.

Wij hebben ons goed vermaakt en Buddy maakte er ook een avontuur van.

Er is genoeg te zien en te onderzoeken

Buddy loopt over het vonder, kijkt over de rand en besluit om het moeras in te springen waar we hem vervolgens aan z’n halsband uitgetild hebben.

Een stukje verder kopje onder bij een poging om te drinken uit diep water. Door en door nat.

Hij vindt zelf de oplossing. Droog gras is een prima handdoek.

Morgen alweer de laatste dag. Eigenlijk hebben we het chalet gehuurd tot dinsdag maar dan moeten we weer aan het werk. Geeft ons wel de mogelijkheid om pas laat in de middag te vertrekken.