De temperatuur is van morgen wat lager maar de zon schijnt weer vrolijk. Na een stevig ontbijt zetten we de fietsen weer klaar en als Buddy in de kar is gepakt vertrekken we richting Sahara. We maken gebruik van het zelf te bedienen elektrische fiets- en looppontje om de Vecht over te steken. Via Laarbrug fietsen we richting Ommen.

Net voor Ommen komen we langs de kinderboerderij/dierenweide. Leuk voor Buddy en leuk voor ons. Er is ook een ooievaarsnest waar de grote vogels al druk in de weer zijn om alles op orde te maken.

Buddy is gek op kinderen maar vind ook alle dieren heel interessant. Met de neusjes aan beide kanten tegen het hek tonen ze hun nieuwgierigheid naar elkaar.

Op naar de Sahara. Veel mul zand en dennenappels. Helemaal Buddy’s ding. IJverig graaft hij diepe gaten waarbij het zand in het rond vliegt. Daar kunnen de Duitsers noch wat van leren :). Op dennenappels kun je heerlijk kauwen. Ze zijn ook heel leuk voor apporteer spelletjes.

Als de vermoeidheid begint toe te slaan vertrekken we met een vacht vol zand richting de Stuw van Junne. Buddy is over het algemeen niet bang, maar de smalle brug en het geluid van het vallende water maken hem toch wat voorzichtig. Gelukkig kunnen we hem overtuigen dat het allemaal wel goed is en na de eerste oversteek is de terugweg al geen probleem meer.

Tegen drie uur zijn we terug bij de camper. Even wat drinken en daarna pakken we ons boeltje op en rijden terug naar huis.

Het weekend was een lekkere start van het Camperseizoen