Donderdag nog gewoon vroeg op en allebei naar het werk. Om vier uur zijn we terug en haasten we ons om de laatste spullen in de camper te doen en onze fietsen er achterop binden. Nog even onder de douche en snel wat eten en op naar De Lutte. Het is niet al te druk onderweg en tegen half acht rijden we de camping op. De voor ons gereserveerde plek is op zich prima, maar er is nog genoeg ruimte en daarom ruilen we hem voor een plekje achterop de camping. Daar is een bruggetje over de sloot en kunnen daardoor met Buddy lekker snel van het terrein als hij er uit moet. Eenmaal ingericht is er nog voldoende daglicht beschikbaar voor een eerste wandeling in het Lutterzand. Buddy vindt vooral de oever van de Dinkel geweldig.

Uiteindelijk maakt hij een inschattingsfoutje en duikt hij vol onder in het koude water van de Dinkel. Geen droge haar meer in z’n vacht. Hem deert het niet. Hij speelt vrolijk verder.

De nacht was wat rommelig. Om twee uur besloot Buddy dat het tijd was voor een grote boodschap. Dat liet hij duidelijk horen. Met meer dan alleen frisse tegenzin een broek en jas aan en over het bruggetje waar vervolgens Buddy weer alle tijd nam om een plek naar zijn zin te vinden. Met een pest humeur terug onder het dekbed. Buddy maakte het vervolgens weer helemaal goed door vanmorgen tot kwart voor negen door te slapen. En wij dus ook. Konden we de dag eens beginnen zonder dikke wallen onder de ogen.

We gaan vandaag met de fiets. Vannacht en vanmorgen regende het nog flink, maar om elf uur is het droog en dat blijft verder ook de hele dag zo. Op de knooppuntenkaart hebben we een route uitgezocht die ons via Denekamp naar Ootmarsum voert. Onderweg naar Ootmarsum komen we ook langs landgoed Singraven. Hier stoppen we altijd wel even als we er langs komen en genieten hier van een heerlijke lunch. Een heerlijke plek met een prachtig landhuis, maar vooral ook de houtzaagmolen die wordt aangedreven door waterraden.

In Ootmarsum parkeren we de fietsen voor een tocht door het centrum. Vooral weer veel mooie glaskunst gezien in de vele galerijen. Buddy vermaakt zich prima bij een grote vijver met fonteinen

We fietsen terug via Rossum en om half zes zijn we terug op de camping. Buddy voelt zich inmiddels al behoorlijk op z’n gemak in de fietskar en ook op de camping weet hij zich te gedragen

Er schijnt een aarzelend zonnetje die het mogelijk maakt om even lekker uit de wind buiten te zitten met een welverdiend biertje. Het vakantiegevoel daalt op deze wijze al snel in.

In de avond weer even wandelen in het Lutterzand. Buddy vermaakt zich weer met de Dinkel. Hij mist de ree die in de buurt opduikt in het geheel niet op. Veel te druk met spelen.

Morgen gaan we op de fiets naar de boerenmarkt in Losser en mogelijk daarna nog naar Oldenzaal.

Tot morgen