Deze morgen iets eerder opgestaan. We willen vandaag een flink eind naar het noorden. Zover dat Denemarken daar zo ongeveer ophoud. Ons doel is een camping die ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Skagen aan de Oostzee ligt. We vertrekken rond 10 uur voor een tocht die volgens Tom(2x) zo’n 325 kilometer is. Later kwam er door een omleiding bij Aarhus nog 30 kilometer bij. De eerste 60 kilometers reden we over provinciale wegen waarbij we kennis maakten met veel dorpen en gehuchten. Tegen kwart voor drie zijn we bij de camping waar we een mooie plek vinden vlak achter de duinen. Hemelsbreed 100 meter naar de Oostzee en met vlak naast ons een strandopgang. We laten de camper even staan en gaan eerst met Buddy bij de zee kijken. Het is een mooi zandstrand daar achter het duin. Aan de horizon liggen 15 vrachtschepen afgemeerd. Waarschijnlijk wachten ze op een plekje in de Frederikshavn. Buddy duikt weer het water in. Binnen één week heeft hij nu kennisgemaakt met de Wadden-, de Noord- en de Oostzee.

Daarna de camper installeren en een verkenning op de camping doen. Het blijkt dat er vanaf 18:00 een barbecue bij de kantine is. Voor 50 kronen krijg je een frankfurter met naar keuze kartoffel of pasta salade. Wij besluiten om eerst bij de camper een biertje te drinken en daarna na zes uur de frankfurter te proberen. Geen slechte keuze want de Frankfurter is groot en lekker en er heerst een gezellige gemoedelijke sfeer op het terras.
Na twee Frankfurters denken we dat een avondwandeling wel een goed idee is. We gaan naar het bos tegenover de camping waar we direkt een wandelroute beginnen. Het blijkt echt een prachtig stuk natuur te zijn. Licht glooiend met hier en daar een watergang of meertje. Onder de bomen groeit overal een dikke laag mos. Op de foto lijkt het soms net een sneeuwlandschap. Met een uurtje zijn we terug bij de camping. Echt een mooi avondrondje.

Morgen gaan we op de fiets naar Skagen om daar de botsing van de Noord- en Oostzee te bekijken. We zijn er al eerder geweest maar het blijft een mooi gezicht.
Vi ses i morgen