Ook vandaag weer een stralende zon en een temperatuur van een graad of 22. We rijden vandaag naar Grenaa waar we op camping Fornaes een plekje dicht bij de kust van het Kattegat hopen te vinden. Onderweg moeten we nog wel even een goede supermarkt vinden want de voorraden beginnen op te raken. Met een camper vol proviand arriveren we rond 14:00 uur bij de camping waar de beheerder ons hartelijk welkom heet. Het is een terrassen camping en de door hem geadviseerde plaats heeft inderdaad een mooi uitzicht op het water.

Na het installeren van de camper en een hele late lunch gaan we het strand verkennen. Het is geen zandstrand maar het strand bestaat uit keien. Er is wel een grote zonneweide aanwezig en ook belangrijk het water is lekker op temperatuur en glashelder. En ook belangrijk, Buddy is tevreden

Opnieuw verbazen we ons over de alom aanwezige veldbloemen. Waarom lukt dat in Nederland zo slecht. In Hasselt probeert men wat met het inzaaien van wat veldjes die soms al bij de eerste maaironde worden platgemaaid. Maar goed hier staan ze er mooi bij.

Na het avondeten probeert Harm vanaf de kant een visje te bemachtigen. Een teleurstellende onderneming want er is veel wier net onder de oppervlakte. Tijdens het zoeken naar een betere stek ontdekt hij een zeehond die, ca 100 meter van het strand, heerlijk ligt te rusten op een steen. Aanleiding om te stoppen met vissen en Hilma erbij te roepen. Dit moet wel even op de foto. Bij terugkomst en als we wat dicherbij komen blijken er twee zeehonden op de steen te passen. Wij schatten in dat het een moeder met een bijna volwassen jong is.

Morgen gaan we de omgeving en misschien het stadje wel verder verkennen.

Vi ses i morgen