Vanmorgen, toen wij ons aan het douchen waren heeft Buddy bedacht dat we wel weer konden verkassen. Blijkbaar ook met het idee dat hij wel kon sturen. Meneer zat met een olijke kop heerlijk op de bestuurdersstoel.

Vandaag gaan we weer met de fiets er op uit. We hebben een kaart van Langeland met daarop 6 fietsroutes. Wij kiezen voor de route die ook door Rudkobing gaat. Het is heerlijk weer om te fietsen en we genieten van het landschap en de vele gehuchten die we passeren. Opvallend zijn het grote aantal kraampjes langs de weg waar particulieren iets aanbieden. De toppers zijn honing, nieuwe aardappels en brandhout. De route brengt ons op een fietspad waar de aan beide zijden geplante wilgen een groene tunnel vormen. Heel mooi. Aan het eind van de tunnel wacht om de hoek een verrassing. Een prachtige ree in zomervacht staat op het pad. De ree is sneller vertrokken dan Hilma het fototoestel kan pakken. Dit was de vierde ree die we in onze vakantie gezien hebben. Jammer genoeg lagen er twee langs de snelweg.

De route wordt vervolgt naar Rudkobing. We komen bij de brug richting Funen uit. Een mooie gelegenheid om er een paar foto’s van te maken.

We zoeken het centrum op en parkeren de fietsen voor een verkenning te voet. Het is een kleurrijk centrum waar blijkbaar weinig regels zijn voor de bouw. Dit samen met de vele terrassen, geeft de binnenstad een gezellige sfeer. Bij een fontein zitten op de rand twee beelden van grote hagedissen en we moeten erg lachen om het beeld van de “Hippo Ballerina” midden op het plein.

Eenmaal terug bij de camping hebben we wel een ijsje verdiend. Harm kiest voor de Spodsbjerg vaffel. Die is groot zat :). Gelukkig help Buddy af en toe een beetje.

‘s-avonds gaat Hilma wandelen met Buddy als Harm probeert een paar visjes te vangen. Er is vanavond weer veel scheepvaart op het water tussen Langeland en Lolland. Een mooi gezicht als die grote schepen rustig door het water aan je voorbij stomen.

Morgen vertrekken we naar de Broager strandcamping. Een plek waar we met veel plezier in het verleden eerder hebben gestaan.

Vi ses i morgen