Als we deze morgen opstaan regent het in Broager. Niet zomaar een beetje, nee het plenst uit de lucht en vormt een grijs watergordijn. De Oostzee is niet meer te zien. Op de momenten dat de regen wat afneemt maken we de camper klaar voor vertrek. We gaan richting Nederland en willen in ieder geval vandaag Hamburg voorbij zijn. Als de rit heel vlot verloopt rijden we misschien door naar Hasselt. Zo niet dan gaan we overnachten in Heidenau. Een plaatsje aan de snelweg ongeveer 40 kilometer na Hamburg.

Het eerste deel gaat prima en al snel hebben we Denemarken verlaten. Zo’n 45 kilometer voor Hamburg gaat het mis. Het verkeer komt nagenoeg tot stilstand. De oorzaak is onduidelijk want we zijn nog lang niet bij de wegwerkzaamheden. Als er een brandweer- en ziekenauto tussen de rijen doorkomen is het duidelijk dat er een ongeluk is gebeurt. Het kost ons een uur voordat we de plek van het ongeval passeren. Even weer op het gas en dan begint het oponthoud bij de wegwerkzaamheden. Vooral bij de passage van de Elbe-tunnel. Van de zes rijstroken zijn er maar 2 beschikbaar. Dat vergt heel veel ritsen.

Als we uiteindelijk Hamburg voorbij zijn is duidelijk dat we in Heidenau gaan overnachten. Daar komen we tegen half vier aan. Inchecken op de camperplaats kan bij een automaat en gelukkig is er nog genoeg keuze. Eenmaal de camper op de plek gaan we een stukje wandelen. De omgeving is echter niet erg aantrekkelijk. Een modderig pad langs korenvelden en weilanden. Wel leuk is het (speel)huisje dat op de camping staat.

Voor het avondeten zijn we naar het Griekse Restaurant geweest dat staat op de camping waar de camperplaats onderdeel van uitmaakt. Heerlijk gegeten voor weinig euro’s.

Morgen dan echt terug naar Hasselt. Als het goed is komen we daar in de loop van de middag aan.

Bis morgen