Zaterdagmorgen half negen. De camper is ingepakt, het huis afgesloten en Buddy zit netjes op de bank. Tijd om te vertrekken. De sleutel in het contact, omdraaien en dan…. wat licht gereutel maar geen start. nog eens en nog eens proberen maar telkens hetzelfde resultaat. Op naar buurman Gerwin, de eigenaar van garage Van Dijk in Hasselt. Met een startaccu wekt hij de camper tot leven, maar de conclusie is dat de accu is overleden. Hoe kom je op een zaterdag aan een nieuwe accu. Buurman Gerwin gaat zelf in het weekend naar de camping, Onze vaste garage is gesloten. Wel krijgen we een adres door in de marslanden waar we een nieuwe accu kunnen halen. Met onze nieuwe accu rijden we naar garage Klaassen in Westenholte waar ze de nieuwe accu voor ons monteren. Met een paar uur vertraging kunnen we vanaf daar aan onze reis beginnen. Ons doel is de 460 kilometer verderop gelegen plaats Eutin circa 50 kilometer boven Lubeck.

Het eerste deel van de reis verloopt voorspoedig. Al ver voor Bremen komt er een eind aan deze voorspoed. De TomTom kleurt oranje en rood vanwege de vele wegwerkzaamheden en files. We komen tot stilstand en af en toe kunnen we een paar autolengtes optrekken. Uiteindelijk kiezen we voor alternatieve routes over provinciale wegen en door dorpjes. We zijn niet de enigen die dit hebben bedacht en ook hier is dus veel oponthoud. Tegen half drie zijn we er helemaal klaar mee en helpt Google ons aan het adres van de dichts bij zijnde camping. Het wordt camping Paradies in Sottrum dat ten oosten van Bremen ligt. Eindelijk rust naar een inspannende dag en wel een redelijke plek.

‘s-avonds komt er nog een luchtballon over en ook de zonsondergang is fantastisch mooi. Tegen onze gewoonte in liggen we al ver voor 12 uur in bed

Bis morgen