Vannacht en ook deze ochtend veel regen. De plassen staan op het veld en met 12 graden is het behoorlijk koud. Op een droog moment lopen we met Buddy even naar het strand. Op de dikke stenen is een groep aalscholvers neergestreken waarvan sommige het moment gebruiken om hun veren te drogen.

Er blijft voor de rest van de ochtend niet veel anders over dan in de camper de regen uit te zitten. Vanwege de kou gebruiken we dit jaar voor het eerst de diensten van de kachel. Dat scheelt zomaar een vest.

Aan het begin van de middag stopt de regen en breekt er aarzelend een zonnetje door. We pakken weer de fiets en rijden nu langs de kust naar het noorden richting Putgarden. Er staat een stevige bries die daarmee een aanslag doet op onze benen. Vanaf Putgarden door het binnenland weer terug naar de camping. Het landschap in het binnenland is weinig opwindend. Eindeloze zwarte akkers worden afgewisseld met een enkel gehucht. Na dat er dertig kilometers op de teller staan zijn we terug bij de camper.

Vanavond nog even met Buddy naar het strand. Vanwege zijn losse knieschijf heeft de dierenarts aangeraden om hem veel te laten zwemmen. Voor de kust ligt een grote boot van de kustwacht voor anker. De Oostzee ziet er vlak uit, maar er komen toch nog best brede afgevlakte golven tegen de oever lopen.

Morgen trekken we weer verder. Ons doel is Travemunde. Een ritje van zo’n 90 kilometer.

Bis morgen