De dag begint met een stralende zon onder een nagenoeg geheel blauwe hemel. Prima weer om er op uit te trekken. Vanaf de camping fietsen we langs de oever van de Elbe richting het havengebied van Cuxhaven. Er is genoeg te zien. Zeeschepen van diverse afmetingen varen op de Elbe van en naar Hamburg. Ook andere boten zoals de politie en een visser komen langs.

Aan de oever bij de haven staan twee opmerkelijke bouwwerken. De grotendeels houten constructie is een oude vuurtoren. ‘s-Nachts werd er bovenin een vuur ontstoken als baken voor de schepen. Het ijzeren bouwwerk werd gebruikt om de te verwachten windrichting en kracht aan te geven. De stenen vuurtoren (alte liebe) is waarschijnlijk nog steeds in gebruik.

Ook de beesten maken gebruik van het mooie weer. Buddy leeft zich uit in het droge hoge gras en een aalscholver laat zijn veren drogen is de zon.

Wat later in de middag stappen we aan boord van een rondvaartboot die op zeehonden excursie gaat. Het is een mooie tocht over de Elbe. Aan de oever zien we grote terreinen waar onderdelen voor windmolenparken liggen opgeslagen. We varen langs stapels wieken en generatoren die klaar liggen voor montage.

Na bijna een uur varen richting Hamburg komen we bij een zandbank waar naast heel veel meeuwen ook een stuk of zestien zeehonden heerlijk in de zon liggen te dutten. Aan rondvaartboten hebben ze geen boodschap meer. Die kunnen hun rust niet verstoren. Buddy heeft ondertussen veel meer belangstelling voor de golven langs de boot.

Morgen trekken we verder en verlaten we Duitsland met bestemming Bourtange.

Bis morgen