Iedereen kent het wel denk ik. Wakker worden in de vakantie en dan nog even lekker blijven liggen nadoezelen. Voor ons zit dat er deze vakantie niet in. Zodra Buddy door heeft dat we wakker zijn meldt hij zich aan de bedrand. Met zijn voorpoten trekt hij het dekbed naar zich toe. Opstaan wordt onvermijdelijk.

Weeronline voorspelt een mooie dag met veel zon. Buiten de camper valt daar voorlopig niets van te zien. De lucht is grijs en alles wat buiten staat is flink nat van de dauw. We nemen dan ook rustig de tijd om de fietstocht van vandaag voor te bereiden. Het is voorlopig weer de laatste en we hopen dat de achterpoot van Buddy de volgende vakantie weer normaal functioneert en we ook weer flinke wandelingen kunnen maken

Tegen half elf nog steeds geen zon. Dicht bij de camping is knooppunt 55 en van daaruit hebben we op goed geluk (we weten maar heel weinig van Groningen) een route samengesteld. Met vesten aan beginnen we tegen half elf aan onze tocht. Na een uurtje breekt de zon door en kunnen de vesten uit. Het landschap is niet fantastisch. We zijn duidelijk in een landbouwgebied waar veel aardappels worden verbouwd. Her en der zien we rooimachines die zijn begonnen aan de oogst.

De rode draad tijdens de fietstocht is het Ruiten-Aa kanaal. We steken dit kanaal herhaaldelijk over. Er is, gezien het grote aantal kleine oude sluisjes een behoorlijk hoogteverval. Het kanaal is nog in gebruik voor de recreatievaart. Een sluiswachter bedient de sluisjes bij passages handmatig. bediend

Het advies van de dierarts is om Buddy vanwege zijn achterpoot veelvuldig te laten zwemmen. Vandaag komt hij aan zijn trekken. Bij de Beetser koele en dicht bij de vesting Bourtange is er volop gelegenheid. Moe, nat maar tevreden klimt hij daarna weer in zijn karretje.

Uiteindelijk geeft te teller 49 kilometer aan als we terug zijn bij de camper. Morgen voor de middag de laatste etappe van deze vakantie. Terug naar Hasselt.