Weer heerlijk uitgeslapen deze morgen. Na een ontbijtje maken we de fietsen en Sem zijn karretje klaar voor een fietstocht. De route die we gekozen hebben brengt ons ook over de grens. We gaan onder andere richting Bad Bentheim. Dat is prettig want het geeft ons de gelegenheid om nog goedkoop wat drank aan te kopen. Niet te veel, want het moet in de fietstassen passen.

Iets voor elven vertrekken we. De meeste tijd komt de zon tussen de wolken door en de temperatuur is heerlijk om te fietsen. Langs groene weiden, door bossen en langs een heideveld waar we de schaapherder met haar schapen en honden treffen. Mooi om te zien hoe makkelijk de honden de schapen bij elkaar houden.

DSCN8269 (Klein)DSCN8271 (Klein)

We fietsen nog een tijdlang parallel aan de grens met Duitsland. Op een gegeven moment buigen we af Duitsland in. Het fietsen begint nu wel wat zwaarder te worden. De hellingen zijn niet zo steil, maar soms wel kilometers lang omhoog. De ongeoefende kuiten geven er bijna de brui aan en het tempo is navenant. Uiteindelijk komen we aan in Gildehaus. Een plaatsje dat aanschurkt tegen Bad Bentheim. We passeren de molen en gaan op zoek na een late lunch en een supermarkt. Beide worden gevonden en met een volle maag, enkele flessen whisky en wijnbrand en wat Duitse bieren vervolgen we onze tocht. Als we Gildehaus verlaten krijgen we een mooi uitzicht over het dal. Dan pas valt op hoe ver we omhoog geklommen zijn.

DSCN8277 (Klein)DSCN8280 (Klein)DSCN8273 (Klein)

De terugtocht verloopt voorspoedig alhoewel de beentjes wel blijven protesteren. In de buurt van De Lutte passeren we een boerderijwinkel waar ze vlees van Limousin-koeien verkopen. We zijn toch al van plan om te BBQ aan te steken deze avond dus komt wat extra vlees goed uit. Een paar honderd meter verder weer een boerderijwinkel waar ze zelf bereid ijs verkopen. Ook hier stoppen we maar even om ons zelf (en Sem) te verwennen.

Terug op de camping is energie behoorlijk op. Eerst maar eens uitrusten met een biertje voordat we aan de BBQ en het maken van plannen voor morgen beginnen.

Tot morgen.

Fietstocht naar Bad Bentheim