Eerlijk gezegd hebben we niet zo’n goede nacht achter de rug. Door de jeuk, veroorzaakt door tientallen muggenbeten, kwam er van slapen niet veel terecht. Maar goed, ook na deze nacht kwam er weer een ochtend en die bracht weer zonneschijn. Na het ontbijt is de camper al snel weer klaar voor de reis. We vertrekken uit Lietzow en rijden naar het zuiden met bestemming Kummerower See. Onderweg moeten we nog wel ergens stoppen voor boodschappen. Vooral middelen tegen muggen staan hoog op het lijstje. Ook de voorraad vlees voor de BBQ is aan aanvulling toe.

Het is een rit van 105 kilometer. Door wat vertraging en de boodschappen is het al lang na de middag voor we op onze bestemming aankomen. We hadden vooraf een camping geselecteerd aan de Kummerower See, maar gisteravond hebben we besloten om eens het voorbeeld van Volkert en Bertie te volgen en hebben we een camperplaats uitgezocht bij de haven van Neukalen. We worden ontvangen door een heel vriendelijke havenmeester en hebben al snel een plekje met zicht op de haven gevonden. bij de jachthaven zijn douches, toiletten, we hebben de beschikking over stroom en er is een waterpunt. Niets te klagen toch….

DSCN8683 (Klein)DSCN8684 (Klein)

 

Vanuit de camper leek de omgeving geschikt voor een fietstochtje. Volgens de havenmeester is bij het 4,5 kilometer verderop gelegen Salem een zwemstrand. Het lijkt ons een prima bestemming om de rest van de middag door te brengen. Het terrein blijkt iets meer te glooien dan dat we vanuit de camper hadden ingeschat. Vooral de lengte van de klimmen is een aanslag op onze kuiten. Onderweg kunnen we wel genieten van de omgeving. Er zijn enorme velden met bijna rijp koren. De geur zoals van vers stro die ze verspreiden is een genot voor kinderen van het platte land. Af en toe kun je over de velden heen een blik op het meer werpen. Ook hier zien we weer veel klaprozen en korenbloemen langs de randen van de velden zien. Wat een mooi fleurig zomers effect. We zouden het in Nederland ook moeten invoeren.

DSCN8691 (Klein)DSCN8690 (Klein)[4]DSCN8693 (Klein)

DSCN8695 (Klein)DSCN8698 (Klein)

 

 

 

Het strand is Salem valt nogal tegen. Het is misschien net 100 vierkante meter groot en Sem mag er niet komen. We doen net of we dat bord niet gezien hebben en laten Sem even lekker in het water spelen.  Behalve een mooi zicht op het meer is er voor ons niet veel te beleven. Na een paar, alcoholvrije biertjes op een mini terras fietsen we terug naar de camper.

Toch iets te klagen. Als we terugkomen is het erg druk bij de haven en de camperplaatsen. Een grooooote plaatselijke familie heeft besloten om een feestje te vieren bij een overdekte bbq plaats op 10 meter van onze camper. Bijna iets te gezellig. Verder is er niets te doen in Neukalen. We zien bootjes in de haven, maar van het meer is niets te zien. We hadden gedacht om morgen rond het meer te kunnen fietsen. Een tocht van 45 kilometer. Normaal is die afstand geen probleem, maar met deze glooiingen, de te verwachten hitte en Sem als extra ballast zien we dat nu niet meer zitten. We gaan dan ook morgen weer verder naar de iets zuidelijk  gelegen Malchiner See. Daar hebben we een camping aan de oever van het meer gevonden.

Nog even iets over de plaats Neukalen. Hier is het nog goed zichtbaar dat we in voormalig Oost Duitsland zijn. De appartementsgebouwen zien er uit als kazernes. Veel beton in grauwe keuren en kleine ramen. De vakantie woningen zijn al niet veel beter. Gelukkig zat er in de voordeur ook nog een raam van 20 bij 20 cm. Dan is een plekje bij de haven toch niet zo slecht. Glimlach

DSCN8700 (Klein)DSCN8701 (Klein)

 

Morgen meer.