De afgelopen nacht heerlijk geslapen. Weinig last meer van de muggen en geen luidruchtige buren. Natuurlijk is de lucht weer stralend blauw. Naar flink zoeken ontdekken we veraf één schapenwolkje. Volgens deze verwachting vandaag, met 24 graden,  nog geen extreem hoge temperaturen. We besluiten dan ook om de wandelschoenen vandaag nog maar eens aan te trekken. We hebben een wandel- en fietskaart van deze omgeving gekocht. Op de kaart hebben we een route uitgezocht die eerst naar Basedow, vandaar naar Stockersoll en dan door de bossen weer terug naar de camping.

Het is een mooie wandeling over door de invallende zon fraai verlichte bospaden en langs eindeloze korenvelden.

DSCN8724 (Klein)DSCN8758 (Klein)

Ook passeren we een kudde koeien die heerlijk bovenop een heuvelrug staan te genieten van de zon.

DSCN8728 (Klein)

Basedow blijkt een verassend mooie stad. Eerst komen we langs een heel fraaie vijver aan de rand van het dorp. Als we iets verder lopen zien we de werkelijk schitterende toren van de grote kerk. Niet alleen de toren is mooi. De hele kerk mag er wezen

DSCN8732 (Klein)DSCN8735 (Klein)DSCN8737 (Klein)

Dit geeft vertrouwen voor een bezoek aan het slot dat iets verderop moet staan. Jammer genoeg wordt dat een teleurstelling. Het is een redelijk modern gebouw met een architectuur die ons niet aanspreekt. Snel terug want er is verder nog heel veel moois te zien. Zo lopen we rond een heel groot indrukwekkend en opvallend bruin/wit huis (gebouw). Het gebouw is aan alle kanten versiert. Er zijn trapgeveltjes, koepels, torentjes, enz. enz. Misschien een architect die alle bouwstijlen in één gebouw kwijt wou. Het kan natuurlijk ook zijn dat er steeds iets bij gebouwd is. Aan de voorzijde ook een fraaie tuin. Aan de achterzijde blijkt het gebouw wel wat achterstallig onderhoud te hebben. Daar moet nodig worden gerenoveerd.

DSCN8744 (Klein)DSCN8740 (Klein)DSCN8746 (Klein)

We vervolgen onze tocht richting Stockersoll. Dit blijkt een gehucht van slechts een paar huizen te zijn. Direct door dus en door de oude bossen terug over lange rechte bospaden. Een verrassend leuke tocht van ca 14 kilometer.

wandelroute

Als we terug zijn op de camping wil Sem graag direct door naar het water. Het is echter druk op het strand en het is eigenlijk verboden voor honden. We laten hem dan ook wachten tot half zes zodat de meeste dagjesmensen zijn verdwenen. We doen ook onze zwemkleren aan zodat we met hem mee kunnen het water in. Heerlijk verfrissend.

Vanavond loopt een kraaiachtige vogel parmantig over het veld van de camping. Hij is lichtgrijs met zwarte vleugels en een zwarte kop. Wie weet wat dit voor vogel is?

DSCN8762 (Klein)

Tot morgen