Vanochtend zijn Han, Harm en Ester vertrokken voor een weekendje naar Spa Francorchamps, in de Ardennen. Geheel toevallig is er dit weekend ook een formule 1 wedstrijd, en de plannen zijn om daar dan ook even te kijken. Rond een uur of half 9 nemen we afscheid van Hilma, en stappen we in de camper.

Het verkeer zit mee, en inclusief een korte pauze rijden we tegen half 1 de camping op. De “camping” is een stuk weiland, speciaal voor dit weekend omgetoverd tot camping. We rijden een plekje op en belanden naast gezellige Duitse boeren met goede muziek. Na het neerzetten van de camper en het opzetten van de tent, genieten we van een lunch, en het uitzicht. Het uitzicht bestaat uit uit glooiende heuvels en veel groen. en andere kampeerders. Die tenten moeten opzetten. We pakken er een biertje bij en genieten ervan.

DSCN9471 (Klein)DSCN9475 (Klein)  DSCN9487 (Klein)

Rond half 3 vertrekken we richting het circuit, om even rond te kijken. Er is vooral veel merchandise, maar we hebben ook even de kans om te ondervinden hoe sterk/fit je moet zijn als coureur. Na de test qua G kracht op de helm, en de kracht die je moet hebben in je handen om het stuur te handelen, skippen wij de officiële proef en besluiten beter af te zijn als toeschouwers.   Om 4 uur gaat het circuit en de pits open. We hebben mooi de kans om daar even te kijken. We hebben alle auto’s goed kunnen zien, en zelfs enkele drivers. Al bleven ze niet stilletjes poseren…. Bedroefde emoticon 

DSC01248 (Klein)DSCN9511 (Klein)DSC01240_LI (Klein)DSCN9526 (Klein)DSC01215 (Klein)DSC01220 (Klein)

Still, spotted: Raikkonen, Gasly, Albon en Max. Inclusief oranje Exact petje. jeeujj. We hebben ook al even “onze tribune”gezien, en we zijn errug happy met onze plek. Voor de liefhebber, we zitten op de tribune in de chicane, aan de linkerkant. We doen nog even een biertje en vertrekken dan weer richting camping voor een biertje en, door Hilma goed voorbereid, eten. De avond bestaat ongetwijfeld uit meer bier, gezelligheid, en een potje pesten. Zo niet, horen jullie het morgen.

DSCN9542 (Klein)DSC01229 (Klein)

Morgen gaan we naar de trainingen. Doei!