EINDELIJK, D –Day!! Wat ik eigenlijk moet vertalen als DIE DAG. Wij konden we nog heerlijk buiten zitten, dus onder genot van een wijntje, spelletje, muziekje en, natuurlijk, entertainment van de buren, hebben we het wat laat gemaakt. Daarom slapen we lekker een beetje uit en doen het rustig aan.

DSCN9608 (Klein)

Als we op het circuit komen, blijkt de GP3 race net begonnen. Het programma van vandaag is wat omgegooid door de gebeurtenissen van gisteren. De F2 race is afgelast. We zien deze race, en daarna de porsches weer. Bij beide classes kennen we dus niet echt rijders of teams, dus dat maakt het prima om te zien, maar niet geweldig.

Daarna komen de F1 coureurs langs op parade. beter dan de f2 coureurs gisteren op een vrachtwagen, komen zij langs in prachtige oldtimers. Daarna komt Zapata a.k.a Rocketman overgevolgen.

DSC01322 (Klein)DSC01313 (Klein)DSC01320 (Klein)

De race vangt aan met een minuut stilte voor de gisteren overleden Anthoine Hubert. Indrukwekkend hoe zo’n grote menigte stil kan zijn. Daarna start de race!

Max komt weer niet zo goed weg, en in de eerste bocht komt hij in aanraking met Kimi, om vervolgens zn linkerwiel te slopen, en zn auto in de muur te parkeren Verraste emoticon Oftewel… Wij zien Max geen enkele keer langsracen vandaag, hij is de eerste uitvaller.

Gelukkig voor ons, blijft het verder een spannende race. Ik bedoel wedstrijd. Ik zal niet precies verslag doen van hoe en wat, maar genoeg goede inhaalacties en spannende momentjes Glimlach

DSCN9628 (Klein)DSC01327 (Klein)DSC01329 (Klein)

Na de race gaan de hekken naar het circuit open. We maken natuurlijk gebruik van deze kans om het circuit op te gaan en richting het podium te lopen. We staan bij de huldiging van de eerste winst van Leclerc, in de rode wolken. Als we teruglopen zie we links de sleepwagens met de auto’s van Norris en Giovinazzi staan. Ennnn, we zie een paar mensen over een hekje klimmen om erbij te komen. Lijkt ons ook een goed plan, dus we gaan ervoor. Lang genoeg om enkele foto’s te maken. Vervolgens worden we toch weggestuurd door boos kijkende mannen.

DSCN9636 (Klein)DSC01332 (Klein)DSC01337 (Klein)

Daarna vertrekken we naar de camping, waar ons avondprogramma bestaat uit mensen kijken die tenten afbreken. minstens net zo vermakelijk als het opzetten was.

ok, dus Max heeft niet gewonnen..

We don’t care, we had a great time!

Het is zooooo tof om dit mee te maken!