Vandaag start onze herfstvakantie. We zijn nog al bezig geweest de laatste tijd dus we hebben het gevoel er wel aan toe te zijn. De reis begint met een bezoek aan Pa en Ma in Balkburg. Pa is donderdag 88 geworden en wilde dit graag vandaag vieren. Kwam ons niet zo heel goed uit, dus als compromis maar op de ochtendkoffie.

Oorspronkelijk was het plan om tijdens deze vakantie in etappes via het Teutoburgerwald naar de Harz te trekken. De lange termijn weersverwachting liet echter voor dit gebied veel regen en lage temperaturen zien. Voor de Eifel zijn de voorspellingen een stuk gunstiger vandaar dat we na de koffie de camper naar het zuiden sturen. We hebben als doel camping De Bosrand in Zuid-Limburg gekozen. Hij ligt op drie kilometer van de snelweg, zodat we maandag weer rap verder kunnen. Onderweg is het weer niet geweldig. We rijden van bui naar bui en de wissers hebben soms moeite om het vele water van de ruit te vegen. Dit tot we halverwege Limburg zijn, want in zuid Limburg schijnt de zon. Heerlijk. Inschrijven was zo klaar. Er was voor ons een ruime camperplaats beschikbaar. Als we de camper geparkeerd hebben vieren we de start van de vakantie met een Grimbergen van het vat.

DSCN9683 (Klein)DSCN9651 (Klein)DSCN9654 (Klein)

Bij de receptie hebben we twee wandelroutes gehaald. Eén van 12 kilometer voor morgen en één van vier voor vandaag. Beide tochten te starten vanaf de camping. De wandeling loopt door een heuvelachtig terrein met vooral veel bos en af en toe een akker of een weide. Opvallend zijn het grote aantal dassenburchten in dit gebied. Overal zie je de holen in de grond en in de weides zijn duidelijk de “ritten” (looproutes) van de dassen in het gras te zien.

DSCN9671 (Klein)DSCN9672 (Klein)DSCN9665 (Klein)

DSCN9661 (Klein)DSCN9680 (Klein)

Langs een pad ontdekken we een grote hoeveelheid (wilde) hop. We proeven een blaadje en het blijkt inderdaad erg bitter te zijn

DSCN9656 (Klein)

Verder valt op dat men hier momenteel druk is met het vieren van de bevrijding. Dit deel van Nederland was inderdaad in september 1944 al bevrijdt van de Duitsers.

DSCN9681 (Klein)

Morgen eerst maar eens uitslapen en dan wandelen. Hopelijk blijft het zonnetje en houden wij het droog.

Tot morgen