Het is droog en blijft droog vandaag zowel in Sint Geertruid als in het Mullerthal. We doen het deze ochtend kalmpjes aan een maken op ons gemak de camper klaar voor de reis naar het Mullerthal in Luxemburg. De TomTom geeft aan dat we er meer dan twee uur over de 152 kilometer gaan doen en dat blijkt te kloppen. De reis gaat deels over snelwegen met lange hellingen en lange afdalingen. Vooral met de lange hellingen wil je nog wel eens hinder ondervinden van bestuurders die maar moeizaam boven komen. Ook wij moeten soms een tandje of twee terug om de top te bereiken. De reis gaat verder vooral over provinciale wegen en we rijden van dorp naar dorp. Eigenlijk hadden we nog even willen stoppen bij een supermarkt maar die hebben we in geen van de dorpen gezien. Gelukkig was bij het tankstation, waar we de dorstige camper voorzagen van nieuw drinken, ook vers brood te koop. Geen zorg dus. Wij gaan niet verhongeren.

Tegen kwart over een komen we aan bij de camping. De campingbaas zit zuchtend achter zijn computer. Deze wil maar niet opstarten en hij kan daardoor geen nieuwe gasten inschrijven. We lopen even een rondje over de camping en gelukkig is de weerbarstige computer inmiddels onder controle. wij vinden een mooie ruime plek aan de beek (met een heel moeilijke naam) .

DSCN9784 (Klein)

Na een late lunch en een bezoek aan de nabij gelegen VVV voor een wandelkaart besluiten we de Schiessentumpel op te zoeken. Het is een mooie tocht langs de snel stromende beek en de Schiessentumpel met zijn drie watervalletjes is de parel in dit mooie dal. Aan de foto’s valt niets meer toe te voegen. Gewoon genieten.

DSCN9750 (Klein)DSCN9773 (Klein)20190909_150822 (Klein)

DSCN9733 (Klein)DSCN9738 (Klein)DSCN9735 (Klein)

Tijdens het wandelen komt Harm er achter dat hij zijn hoedje mist. Die is vast blijven liggen bij de VVV. Bij navraag blijkt dat te kloppen. Nu we toch weer bij de VVV zijn kijken we ook nog even bij het waterrad dat deels onder het gebouw verscholen is.

DSCN9776 (Klein)

Terug op de camping kunnen we nog langere tijd heerlijk buiten in de zon zitten en genieten van een koud biertje. Morgen trekken we de wandelschoenen weer aan voor een tocht verder het Mullerthal in. Er is hier nog genoeg te zien.

Tot morgen

 

Mullerthal 09092019