Het valt vanmorgen wel wat tegen als we opstaan. Weeronline en Weerplaza hadden ons droog en zonnig weer beloofd, maar de werkelijkheid is voorlopig anders. Het is zwaar bewolkt en er valt een lichte miezerregen. Gelukkig is de temperatuur wel in orde en na het ontbijt vertrekken we dan ook voor tocht door het gebied. We hebben gekozen voor de Saar-Leuktal-Panorama wandeltocht die rond Saarburg is uitgezet. De wandeling is volgens de folder 11 kilometer lang. Voor ons komt daar nog een flink stuk bij omdat het startpunt ook nog ca. 2 kilometer van de camping verwijderd is. In de folder is te zien dat we flink gaan stijgen en dalen. Het laagste punt ligt op 174 meter. Het hoogste op 358.

De tocht is inderdaad behoorlijk zwaar. Veel lange steile klimmen en even zo steile afdalingen. Regelmatig moeten we een moment stoppen om de ademhaling weer op orde te krijgen. Echter voor al die inspanning worden we wel flink beloond met prachtige panoramische vergezichten. In de ochtend nog wat wazig, maar in de middag, als de zon het heeft gewonnen van de wolken, een stuk helderder.

DSCN0052 (Klein)DSCN0068 (Klein)DSCN0056 (Klein)

DSCN0023 (Klein)DSCN0072 (Klein)DSCN0062 (Klein)DSCN0067 (Klein)DSCN0009 (Klein)DSCN0032 (Klein)

Onderweg passeren we ook heel veel jachthutten. Er heeft hier vast veel wild gezeten De jagers verstaan blijkbaar hun vak want wij zijn nog niets tegengekomen. Wat we wel hebben gevonden zijn sporen van de enige grappige Duitser. Zie de foto hieronder.

DSCN0057 (Klein)

Als de wandeling erop zit gaan we niet direct terug naar de camper. We zoeken een mooi terras op in Saarburg en genieten van een heerlijk karafje Saarwijn.

IMG-20190912-WA0001 (Klein)

Morgen reizen we weer verder met bestemming Irrel.

Tot morgen.

wandeling